Cezar salata
Cezar se preselio u Meksiko kako bi izbegao prohibiciju, a istoimenu salatu je prvi put poslužio 1924. godine. Cezar salata je ubrzo postala veliki hit i brzo se proširila zemaljskom kuglom kao najomiljenija obrok salata.

- Sastojci:
Za dressing
150ml majoneza
malo limunovog soka(1/4 limuna)
malo soli i malo bibera
malo jogurta i malo maslinovog ulja
Krutoni
2-3 tost hleba
1 cen belog luka
Ostali sastojci
9 sniti pancete
500 g piletine
1 ajzberg salata
malo rukole
kačkavalj isečen na tanke listove
6 ceri paradajza
50g parmezana - Priprema
1. Majonez, sok od limuna, malo soli, malo bibera, malo jogurta i malo maslinovog ulja promesati i ostavite dresing u frizider.
2. Pancetu ispeci u tiganju da bude hrskava, posle nje ispeci piletinu koju ste prethodno iseckali na kockice ili stapice.
3. Na tost hleb utrljajte malo belog luka.Tost hleb isecite na kockice i ubacite u dublji tiganj i malo pecite dok se ne dobije zlatna boja.
4. Oprati ajzberg salatu i iseckati na manje parcice i stavite u dublji tanjir, zatim stavite 1/2 dresinga, pa piletinu, krutone, paradajz, drugu polovinu dresinga, to sve promesati. Na kraju za dekoraciju stavite malo parmezana.
Savet: Za lepsi izgled ukrasiti tanjir seckanim peršunom.


















