Vrhunsko gastronomsko iskustvo: Meso ispod sača
Ko je jeo meso pripremljeno ispod sača, zna da je najukusnije. S krompirima i drugim povrćem ima nezaboravan, raskošan ukus.

- Sastojci:
1 kg svinjskog mesa od vrata ili junećeg mesa
500 g suve slanine
500 g krompira
5 crvenih paprika
2 zelene paprike
2 ljute papričice (po želji)
4 glavice crniog luka
4 šargarepe
5 kašika svinjske masti
300 g šampinjona
200 ml vode
100 ml ulja
po ukusu soli
po ukusu bibera - Priprema:
1. Prvo napraviti vatru od drveta i pustiti da drvo izgori da bi se napravio zar. Na dno posude stavite svinjsku mast, poređati svinjski vrat isečen na šnicle, crni luk pa preko suva slaninica, šampinjoni, šargarepa, paprika, začiniti solju i biberom, staviti začinsko bilje i sve preliti sa vodom i uljem.
2. Poklopiti sač i staviti na žaru da se polako krčka. Žar polako prebaciti lopatom sa svih strana sača da bi se ravnomerno krčkalo. Ovako meso se krčka oko 150 minuta.
Meso pečeno ispod sača se razdvaja na niti, mekano je i pokupi mirise od povrća.





















