KUVANI KUPUS: Zdravlje i čaroban ukus u istoj porciji
Kuvani slatki kupus zdrav je iz više razloga, a najčešće se kuva sa svinjskim ili jagnjećim mesom.

Ovo povrće bogato je vlaknima, koja pospešuju rad creva, sadrži antioksidante, koji smanjuju upalne procese u organizmu, a pomaže i u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.
Najbolje je pripremiti ga sa svinjskim mesom, koje je bogato zdravim mastima i proteinima.
Masti iz mesa ne samo što će doprineti dugotrajnom osećaju sitosti, već će pomoći u apsorpciji vitamina.
KUPUS SA SVINJETINOM
Glavicu svežeg kupusa treba očistiti od uvelih i oštećenih listova i korena, a potom ga iseći na krupnije komade.
Komade kupusa ređati u dublju šerpu, dodati glavicu iseckanog crnog luka, četiri čena belog luka, 300 grama šargarepe, celer, a potom i so, biber i alevu papriku po želji.
Potom dodati oko 150 ml vode, tri krmenadle ili neko drugo meso i poklopiti šerpu. Kupus kuvati na srednjoj temperaturu oko sat i po.
KUPUS SA JAGNJETINOM
Kilogram jagnjetine izrezati na komade.
Dinstati s glavicom narezanog crnog luka i kašikom mašti.
Kilogram svežeg kupusa izrezati na krupnije komade, staviti nameso, doliti vodu da ogrezne, posoliti po želji i kuvati.
Kada je jelo kuvano, zapržiti kašikom masti, kašikom brašna, alevom paprikom, šoljicom paradajza ili naseckanim svežim parajzom.
Na kraju dodati seckani peršun i malo celerovog lista.


















