Recepti 17.08.2025

Cezar salata

Cezar se preselio u Meksiko kako bi izbegao prohibiciju, a istoimenu salatu je prvi put poslužio 1924. godine. Cezar salata je ubrzo postala veliki hit i brzo se proširila zemaljskom kuglom kao najomiljenija obrok salata.

TV Palma Plus TV Palma Plus
Cezar salata
fotoTV Palma Plus
  • Sastojci:
    Za dressing
    150ml majoneza
    malo limunovog soka(1/4 limuna)
    malo soli i malo bibera
    malo jogurta i malo maslinovog ulja
    Krutoni
    2-3 tost hleba
    1 cen belog luka
    Ostali sastojci

    9 sniti pancete
    500 g piletine
    1 ajzberg salata
    malo rukole
    kačkavalj isečen na tanke listove
    6 ceri paradajza
    50g parmezana
  • Priprema

1. Majonez, sok od limuna, malo soli, malo bibera, malo jogurta i malo maslinovog ulja promesati i ostavite dresing u frizider.
2. Pancetu ispeci u tiganju da bude hrskava, posle nje ispeci piletinu koju ste prethodno iseckali na kockice ili stapice.
3. Na tost hleb utrljajte malo belog luka.Tost hleb isecite na kockice i ubacite u dublji tiganj i malo pecite dok se ne dobije zlatna boja.
4. Oprati ajzberg salatu i iseckati na manje parcice i stavite u dublji tanjir, zatim stavite 1/2 dresinga, pa piletinu, krutone, paradajz, drugu polovinu dresinga, to sve promesati. Na kraju za dekoraciju stavite malo parmezana.
Savet: Za lepsi izgled ukrasiti tanjir seckanim peršunom.